ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Next-Gen Networks: Integrating AI in Telecommunications and Verticals

Η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την ημερίδα αιχμής για την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στις τηλεπικοινωνίες, στις 15 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ελληνικό τμήμα της FITCE Europe, και θα εμβαθύνει στη δυναμική της Τεχνητής Νοημοσύνης στον μετασχηματισμό του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών.

Ημερομηνία: 15, Δεκεμβρίου 2023.

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Χώρος διεξαγωγής: Electra Palace

Μετά την επιτυχία του 62ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της FITCE, η ημερίδα αυτή συνεχίζει την παράδοση του καινοτόμου διαλόγου, με μια σειρά διακεκριμένων ομιλητών:

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με τη διάλεξη του Καθηγητή Ιωάννη Πήτα, με θέμα «Επιστήμη και Μηχανική της Τεχνητής Νοημοσύνης: Ένας νέος επιστημονικός κλάδος;», θέτοντας τις βάσεις για μια ημέρα γεμάτη με εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις που θα καλύπτουν διάφορες πτυχές των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης στις τηλεπικοινωνίες.

Ακολουθούν οι παρακάτω διαλέκτες:

  • Ο Επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Καντέλης, με θέμα «Βιολογικά Νανοδίκτυα»,
  • Η Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Γεωργία Μπελετσιώτη με θέμα  «Αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης στα οπτικά δίκτυα»,
  • Ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Αναστάσιος Βαλκάνης με θέμα «Αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης στα ασύρματα δίκτυα».
  • Ο αναπληρωτής Καθηγητής Σωτήριος Γούδος, με θέμα «Επιπτώσεις του AI Αλγόριθμου Deep Learning στον Πολιτισμό και Υγεία».
  • Ο ερευνητικός Συνεργάτης Αστέριος Μπαρτζάκιας, με θέμα «Κυβερνασφάλεια βασισμένη σε ΑΙ  για 5G-βιομηχανικές εφαρμογές».

Η εκδήλωση αποτελεί μια πλατφόρμα για επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και φοιτητές που θα συμμετάσχουν σε κρίσιμες συζητήσεις σχετικά με την ενσωμάτωση της ΤΝ στις τηλεπικοινωνίες και τις ευρύτερες προσλαμβάνουσες της. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να πυροδοτήσει συζητήσεις γύρω από τις υποδομές της έξυπνης κοινωνίας και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στη βελτιστοποίηση των δικτύων.

Η FITCE Greece προσκαλεί επαγγελματίες, φοιτητές και ακαδημαϊκούς να συμμετάσχουν σε αυτή την κορυφαία εκδήλωση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Επιπλέον, η ημερίδα θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Για εγγραφές, επικοινωνία και πρόσθετες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα fitce.gr