Στις 17 Μαΐου 2019, παγκόσμια ημέρα των τηλεπικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η Ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της FITCE – Ομοσπονδία Τηλεπικοινωνιακών Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής της Ευρώπης- στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σημαντικός αριθμός μηχανικών και επιστημόνων από το χώρο των τηλεπικοινωνιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, τόσο από πανεπιστημιακούς καθηγητές όσο και από εκπροσώπους φορέων και εταιριών του χώρου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Η μαζική συμμετοχή των επιστημόνων στην Ημερίδα συνηγορεί στο γεγονός, ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και για τα θέματα αιχμής στο χώρο των ΤΠΕ τόσο σε εμπορικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Οι εργασίες της Ημερίδας ανέδειξαν τα σημαντικά θέματα, συνέβαλαν στην ενημέρωση και βοήθησαν στην επικοινωνία μεταξύ των στελεχών του χώρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος της FITCE αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές της Ημερίδας, οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση και την επιτυχία της.